01: Kiosk informatiepunt

01: Kiosk informatiepunt

01: Kiosk

Vrijthof, Hilvarenbeek

 

Informatiepunt

De Kiosk op de Vrijthof in het centrum van Hilvarenbeek is tijdens het weekend van Kunstsafari hét centrale informatiepunt. Zoals op alle locaties kun je ook hier folders afhalen met plattegrond en daarop ook onze vijf fietsroutes. 

EXTRA’S

Zaterdag: Tuur van Gorp met de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie Concordia om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Zondag: Beiaardier Gideon Bodden bespeelt het klokkenspel in de kerktoren van 13:30 tot 14:00 en 14:30 tot 15:00 uur

Muziek zaterdag 21 september

Tuur van Gorp met Koninklijke Harmonie Concordia

Op zaterdag 21 september komt Tuur van Gorp met de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie Concordia op het fraaie dorpsplein een indringend concert geven. 
12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur 

In 1953 werd in Hilvarenbeek een Drumband opgericht om een bijdrage te kunnen leveren aan de Groot Kempische Cultuurdagen. Lag het zwaartepunt de eerste decennia bij straatoptredens, door de ontwikkelingen in de slagwerkwereld heeft de drumband zich ontwikkeld tot een Slagwerkensemble dat zelfstandig optredens verzorgt met zowel ritmische als melodische slagwerknummers die ook heel herkenbaar zijn bij het publiek. Per optreden wordt een programma met te spelen nummers samengesteld, afgestemd op het soort optreden en af en toe aangevuld met een combo en blazerssectie. Tijdens de Kunstsafari zullen er zeven (korte) muziekstukken van componist Timm Pieper worden uitgevoerd, gebundeld onder de naam GREEN JAM PACK – Vol. 1.  Het belooft een optreden te worden vol heerlijke, verfijnde grooves, aangevuld met hier en daar wat visuele effecten!

Muziek zondag 22 september

BEIAARDIER Gideon Bodden

Gideon Bodden (*1971) is de beiaardier van Hilvarenbeek en is tevens stadsbeiaardier van Amsterdam.

Hij won tal van beiaardconcoursen, waaronder de Koningin Fabiola-wedstrijd te Mechelen in 1993. Hij geeft geregeld concerten in binnen- en buitenland, houdt lezingen, geeft masterclasses en cursussen in campanologie.

Als campanoloog (‘klokkenkundige’) ontwerpt Gideon Bodden klokprofielen met klassieke geometrische proporties en werkt hij samen met verschillende klokkengieterijen in Europa. Sinds februari 2022 stemt hij klokken in een nieuw atelier op de oever van de Hollandse IJssel in Gouda.

Gideon Bodden was in de periode 2009 tot 2012 voorzitter van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging en is momenteel voorzitter van Ondernemersvereniging GoudAsfalt, de creatieve broedplaats van Gouda.

foto: Jorrit Lousberg