Over ons

Hilvarenbeek is van oudsher een gemeente met een rijke cultuur en toch ontbreekt het hier aan een echt podium voor de beeldende kunst. Hier en daar lieten mensen horen behoefte te hebben aan een evenement als een atelierroute. Uiteindelijk heeft de Werckwinckel in de zomer van 2023 het initiatief genomen en zo ontstond Kunstsafari – met een knipoog naar het Safaripark van de Beekse Bergen. Het is geen alledaagse atelierroute, maar een feest van kunst en cultuur. Een activiteit van twee dagen waar voor het eerst alle kernen van de gemeente samen aan meedoen. 

 

Over de Werckwinckel 

Ruim 50 jaar tekent de Werckwinckel voor creatieve workshops en cursussen voor Hilvarenbeek en omstreken. Sinds twee jaar worden ook exposities in Cultureel Centrum de Elckerlyc georganiseerd. Kunstsafari is een nieuwe stap om beeldende kunst nog beter in Hilvarenbeek op de kaart te zetten.

Kerngroep

Een kerngroep van acht personen, onder wie vertegenwoordigers van de Werckwinckel, heeft alle mooie plannen vorm gegeven. De projectleider is Petra Spaninks, die veel ervaring heeft met het opzetten en produceren van culturele en ook politieke evenementen. In de loop van de tijd zijn er tientallen vrijwilligers uit allerlei disciplines bijgekomen. De kerngroep krijgt enorm veel support van tal van organisaties, instellingen en bedrijven. Uit de toezeggingen die wij hebben ontvangen blijkt ook dat fondsen en subsidieverstrekkers vertrouwen hebben in het concept. 

Het is de intentie om van Kunstsafari een traditie en dus een terugkerend evenement te maken en er een aparte stichting voor op te richten. 

De kerngroep bestaat uit Janine van Rijswijk, Anja van Aalen, Louis de Groot, Hanneke Visser, Marije Veraa, Brigit Moonen, Susan Wolters  en Petra Spaninks.

kunstsafari@gmail.com