Privacyverklaring Vereniging De Werckwinckel Hilvarenbeek  

Vereniging De Werckwinckel, verder te noemen: de Werckwinckel, gevestigd in Hilvarenbeek en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder 40258164, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Deze privacyverklaring legt uit hoe de Werckwinckel met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). 

1. Toepassing 

Dit privacy statement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie de Werckwinckel persoonsgegevens verwerkt:
a. bezoekers van de website(s) van de Werckwinckel;
b. ontvangers van nieuwsbrieven van de Werckwinckel; |
c. deelnemers aan evenementen van de Werckwinckel;
d. betrokkenen bij ingediende klachten. 

2. Verwerking van persoonsgegevens 

De Werckwinckel verwerkt persoonsgegevens die:
a. (de gemachtigde Werckwinckel) een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, schriftelijk of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens en – afhankelijk van de aard van de gelegenheid of zaak – andere
persoonsgegevens;
b. tijdens een bezoek van een betrokkene aan de website van de Werckwinckel zijn gegenereerd, zoals het IP-adres, het surfgedrag op de website (zoals gegevens over het eerste bezoek, vorige bezoek en huidige bezoek, de bekeken pagina’s en de wijze waarop door de website wordt genavigeerd);
c. de Werckwinckel heeft ontleend aan andere bronnen, waaronder social media platformen als Facebook en Instagram, openbare websites, zoals ingevulde en benodigde contactgegevens en andere persoonsgegevens;
d. met toestemming zijn verkregen zoals foto’s tijdens Kunstsafari Hilvarenbeek, deelnemers bijeenkomsten en andere evenementen. 

De website van de Werckwinckel bevat hyperlinks naar websites van andere partijen en social media knoppen van Facebook en Instagram. Als op deze knoppen worden geklikt, worden persoonsgegevens verwerkt door het desbetreffende social media platform. De Werckwinckel is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites of de diensten van die social media platformen. Evenmin is de Werckwinckel verantwoordelijk voor het privacybeleid en het gebruik van cookies op die websites en social media platformen. 

3. Doeleinden verwerking 

De Werckwinckel verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
a. het voeren van een deelnemers administratie;
b. het (laten) behandelen van klachten;
c. het organiseren van Kunstsafari Hilvarenbeek;
d. voor het onderhouden van contact, door toezending van de nieuwsbrief, uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;
e. het evalueren van Kunstsafari Hilvarenbeek, aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren;
f. het verbeteren van de website van de Werckwinckel;
g. het bijhouden van gebruikersstatistieken van de website. Deze voorzien in informatie over de aantallen bezoekers, de duur van het bezoek, welke delen van de website worden bekeken en het klikgedrag. Het gaat om generieke rapportages, die niet herleidbaar zijn tot individuele bezoekers;
h. het verstrekken van een deelnemerslijst voor Kunstsafari Hilvarenbeek;
i. het profileren van de Werckwinckel door publicaties. 

4. Rechtsgrond 

De Werckwinckel verwerkt persoonsgegevens op basis van de volgende rechtsgronden:
a. toestemming van de betrokkene, welke altijd weer kan worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
b. uitvoering van de overeenkomst met betrekking tot deelname aan Kunstsafari Hilvarenbeek;
c. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst of het toezenden van de nieuwsbrief. 

5. Verwerkers 

De Werckwinckel kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van de Werckwinckel persoonsgegevens verwerken. De Werckwinckel sluit met verwerkers een verwerkers overeenkomst die voldoet aan de eisen die de AVG daaraan stelt. 

6. Persoonsgegevens delen met derden 

De Werckwinckel deelt persoonsgegevens met derden, als dat inherent is voor deelname aan Kunstsafari Hilvarenbeek of nodig is voor het voldoen aan een wettelijke verplichting. De Werckwinckel deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden. 

7. Website van de Werckwinckel 

De website (www.kunstsafari.nl) gebruikt alleen functionele cookies.
Google Analytics is privacy-vriendelijk ingesteld. Alles is anoniem en er worden geen gegevens opgeslagen waarvoor toestemming nodig is. De anonieme gegevens blijven 24 maanden bewaard. Indien een bezoeker vaker terugkomt op de website gaan die maanden in vanaf het moment van het laatste bezoek. Oude gegevens worden dan ververst.
Wat betreft de gegevens die op de website worden verwerkt is er een onderscheid tussen gegevens van deelnemers van Kunstsafari Hilvarenbeek en gegevens die bezoekers kunnen insturen via het contactformulier. De gegevens van deelnemers worden via een extern systeem in de site geladen. Zodra iemand wordt opgenomen in het deelnemers bestand worden deze ook op de website geplaatst. Alleen deelnemers die in het actuele jaar deelnemen of hebben deelgenomen, staan op de website.
De personen die een vraag/reactie insturen via het contactformulier, worden opgeslagen in de database van de website. Deze gegevens worden maximaal 1 jaar bewaard. 

8. Bewaren van gegevens 

De Werckwinckel bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. De Werckwinckel hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:
a. NAWTE-gegevens gedurende de looptijd van de deelname en 5 jaar na het beëindigen ervan; b. gegevens van indieners van een klacht en de daarbij betrokken personen: 5 jaar na het beëindigen van de behandeling;
c. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;
d. bezoekers van de website(s) en ontvangers van nieuwsbrieven van de Werckwinckel: 1 jaar na het laatste bezoek aan de website respectievelijk na uitschrijving voor de nieuwsbrief, tenzij eerder bezwaar wordt gemaakt in welk geval tot vernietiging zal worden overgegaan; 

9. Wijzigingen privacyverklaring 

De Werckwinckel kan deze privacyverklaring altijd wijzigen. De wijzigingen worden op de website(s) van de Werckwinckel gepubliceerd. Het is verstandig deze privacyverklaring regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen. 

10. Verzoeken, vragen en klachten 

Een betrokkene kan de Werckwinckel verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Verzoeken kunnen door een betrokkene worden ingediend door een e-mailbericht te sturen naar kunstsafari.hilvarenbeek@gmail.com en worden in beginsel binnen een maand na ontvangst beoordeeld. 

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop de Werckwinckel persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met de Werckwinckel door een e-mailbericht te sturen naar kunstsafari.hilvarenbeek@gmail.com. Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 

Vereniging De Werckwinckel, augustus 2024