Atelier: Emmerseweg 26 Haghorst

Floris van Ginneken

ruimtelijke beelden

BESCHRIJVING werk

Floris maakt werk met eigentijdse materialen en technieken zoals  3-D printen, laser snijden, graveren e.d. Hierbij speelt het digitaal ontwerpen een cruciale  rol. Gericht op het “monumentale”,  geeft het ruimtelijk samenstellen van tweedimensionale elementen uit plaatmateriaal hem de beste mogelijkheden. 

Een deel van zijn beelden bestaan uit vrije vormen en hij stelt kunstwerken samen uit “schakels” al dan niet in combinatie met grafische figuren. Het is een zoektocht naar de afwegingen tussen artistieke en natuurlijke waarden versus meer ambachtelijke en technische mogelijkheden. Een zoektocht die voortgaat!

Floris van Ginneken

Biografie

Floris is op latere leeftijd begonnen met beeldhouwen in brons en steen, gericht op het monumentale. Hij heeft twee jaar o.l.v. Frans Broers en Nico de Wit op het Duvelhok Tilburg gewerkt, zes jaar op de Werckwinckel  o.l.v. Wim Gubbels en twee jaar bij De Krekul Oisterwijk o.l.v. Harm Timmermans. Hij exposeerde in Slot Zeist, de Werckwinckel, voormalig gemeentehuis Diessen en Galerie Aarts in Goirle.

haghorst

locatie atelier

Emmerseweg 26
5089 NB Haghorst