Atelier: Blazoen 23 Hilvarenbeek

Jan Meijer 

schilderkunst - airbrush - tekenkunst -keramiek

Beschrijving werk

Mijn keramisch werk richt zich vooral op serviesgoed en aanverwanten, meestal met de draaischijf als oorsprong. Daarnaast ontstaat nu ook autonomer keramisch werk en experimenteer ik met verschillende stooktechnieken. De onderwerpen van mijn schilderijen, tekeningen en airbrushes zijn veelal naakten. Vaak reageer ik in dit werk, met onderliggende lagen, op sociale en maatschappelijke thema’s die me bezighouden. Ik merk dat ik me niet vaak toeleg op 1 discipline of techniek maar steeds zoek naar nieuwe manieren van uiten binnen, en soms ook buiten, mijn mogelijkheden. Je bent nooit te oud om te leren.

Jan Meijer

Biografie

Na de Middelbare school ben ik bouwkunde gaan studeren en daarna architectuur. Maar het architectuurvak gaf me niet de voldoening die ik zocht. Ik ben van opleiding geswitcht en ben via de docentenopleiding Tehatex het onderwijs ingerold. Daarna heb ik mijn opleiding afgerond aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Na een creatief verenigingsleven heb ik in 2008 Atelier Meijer opgericht en ben ik begonnen aan mijn eigen beeldend werk. In die beginjaren heb ik me ontwikkeld tot tatoeëerder en airbrushkunstenaar. Het tatoeëren doe ik inmiddels niet meer. Daar is in 2016 keramiek voor in de plaats gekomen. Nu maak ik veel werk in opdracht maar werk daarnaast nog steeds aan mijn eigen projecten.

Hilvarenbeek

locatie atelier

Blazoen 23
5081 PT Hilvarenbeek 

Ingang achterom onder de carport, de tuin is open.

Voor rolstoelen is het atelier zelf helaas slecht toegankelijk vanwege een hoge drempel en beperkte ruimte, maar de tuin is, bij redelijk weer, prima toegankelijk

Vaak zijn er wel wat parkeerplaatsen beschikbaar in de straat.