Atelier: Gelderstraat 7 Hilvarenbeek

Koen Ketelaars

grafische kunst

BESCHRIJVING werk

Als illustratief kunstenaar maakt Koen voornamelijk zeefdrukken. Alledaagse onderwerpen, humor en heldere kleuren zijn kenmerkend voor zijn werk. De beeldtaal is vaak direct en duidelijk als een reclameposter en daarnaast absurd als vertelling. 

koen ketelaars

Biografie

Koen studeerde interieurvormgeving en illustratieve vormgeving. Daarnaast deed hij de academie voor beeldende vorming. In 2017 was hij genomineerd met de zeefdruk ‘Niets is perfect’ voor de Galerieprijs van de Zomerexpo 2017, waar zich meer dan 2000 personen voor inschreven. In 2020/2021 werkte Koen aan het project -De 100 van Hilvarenbeek- Hij portretteerde 100 mensen uit Hilvarenbeek. Deze zeefdruk-portretten werden geëxposeerd. Tevens verscheen er een koffietafelboek met dit werk. In 2022 was Koen te zien in het tv-programma Sterren op het doek van omroep Max en 2023 was genomineerd voor Painting of the year 2023.

Koen is al 25 jaar actief als theatermaker, acteur, toneelschrijver en later als docent drama en beeldende vorming. Daarnaast is Koen actief als regisseur en theatermaker bij ‘Rauwkost’. Koen is cultuurcoach bij Xpect013 en is eigenaar van cultuur-lokaal De Ketel. 

In 2007 kreeg hij de Hilvarenbeekse cultuurprijs de Jan Naaijkensring.

Hilvarenbeek

locatie atelier

Cultuur-Lokaal
Gelderstraat 7
5081 AA Hilvarenbeek