expositie

Lieve van Gestel

Mixed media

BESCHRIJVING werk

Mijn naam is Lieve en ik ben student ART aan de kunstacademie AKV St. Joost Breda. In 2025 studeer ik af en ben ik klaarblijkelijk kunstenaar. Daar ga ik nog wel achter komen. In mijn makerschap ben ik bezig met beeld, geluid, tekst en alles daaromheen. Animatie, 3D beeld, film, geschreven tekst, miniaturen, muziek, illustratie of verhalen vertellen.

De struggles en strijd van het label kunstenaar maken mij nerveus. Het leven maakt mij nerveus. Wie ik ben en wie ik word is daarom de grootste bron van mijn makerschap. Ik ben op zoek naar de relatie tussen mijzelf en de wereld om mij heen. Zo is mijn ik-kunstenaar Flip ontstaan. Een pop die de plichten van mijn kunstenaarschap op zich neemt zodat ik nog even zonder die druk kan bestaan. Flip maakt zich geen zorgen, heeft geen oordeel en onderneemt wat die wilt.

“Mijn naam is Flip. Ik ben geboren uit de handen van Lieve. Zij heeft mij armen gegeven en een mooie bos haar. Mijn ziel had ik al. Samen met mijn Psyche en het gezicht van Eros dat Lieve nu zichtbaar heeft gemaakt, ben ik tot leven gebracht.”

Nu werk ik samen met Flip, een collectief van zielen. Flip leidt mij, en ik leid Flip. Alhoewel ik eigenlijk individueel werk, is Flip op zoek naar anderen. De zoektocht die er nu ontstaat is niet wie ben ik, maar wie zijn wij?

Hilvarenbeek

locatie expositie

Wordt binnenkort bekend gemaakt