Atelier: Acacialaan 35 Diessen

Anja van Aalen

glaskunst

BESCHRIJVING werk

Mijn werk kenmerkt zich door kleur, beweging en vloeiende lijnen. De natuur in al zijn facetten speelt hierbij een grote rol. Dagelijks word ik geraakt door de fantastische texturen, kleuren en vormen in de natuur. Onderdelen ervan zie je zeker terug in mijn werk. De ene keer duidelijker aanwezig dan de andere keer. Ik wil laten zien wat me bezig houdt, beweegt, blij, verdrietig of boos maakt.

Mijn ontwerpproces begint altijd met het intuïtief zoeken naar beelden die mij op dat moment aanspreken of raken. Vandaaruit ga ik verder.   

Ik werk graag gelaagd en probeer mensen te verrassen wanneer ze dichter bij mijn werk komen. Ik combineer diverse glastechnieken en eventueel materialen  wanneer het werk erom vraagt en het elkaar versterkt om zodoende te komen tot een boeiend eindresultaat.

Mijn werk is, voor mij, geslaagd wanneer het verrast, prikkelt, ontroert en/of raakt. 

Anja van Aalen

Biografie

In 2005 werd ik geraakt door de schitterende kleurenpracht van een glaspaneel. Vanaf dat moment wilde ik alles leren en weten over het materiaal. Gedurende de postacademiale opleiding Master-Glass (cum laude afgesloten in 2010), heb ik de mogelijkheden en onmogelijkheden van glas leren kennen en mezelf artistiek verder kunnen ontwikkelen.

Na mijn opleiding heb ik diverse cursussen brandschilderen, zeefdrukken op glas, mono druk, beeldhouwen en workshops gevolgd. Daarnaast sluit ik dit jaar mijn 5 jarige opleiding tekenen af aan de academie in Arendonk en hoop ik verder te mogen met mijn specialisatie.

Bij alles staat voor mij glas of de combinatie met glas centraal. Mijn kennis en vakmanschap deel ik door het geven van vak en hobbycursussen als docent voor Mooivakonderwijs en De Werckwinckel in Hilvarenbeek.

diessen

locatie atelier

Acacialaan 35
5087 KL Diessen