expositie

Astrid Ballijns 

glaskunst

BESCHRIJVING werk

Ik  laat me in mijn werk leiden door gevoel, ik zoek bij ieder werkstuk naar de kern van het verhaal dat ik wil vertellen. Hierbij spelen kleur en vorm een belangrijke rol. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe manieren om mijn verhaal te vertellen en dus werk ik met veel verschillende technieken. Mijn werk is over het algemeen semi-realistisch te noemen. Zo is het herkenbaar wat ik maak maar zien mensen toch vaak ook iets anders. Ik hou erg van het lijnenspel in het glas in lood, echter soms zitten de duidelijke loodlijnen me in de weg en dan kies ik voor bijvoorbeeld appliqué.

Hoewel ik zelf nog erg op zoek ben naar eigenheid en stijl hoor ik vaak dat mensen mijn werk erg herkenbaar vinden.

Astrid Ballijns

Biografie

Nadat ik een aantal bovenlichten uit een gesloopt jaren 30 pand had gered zocht ik naar mogelijkheden om het vak glas-in- lood te leren. In eerste instantie alleen om de ramen te kunnen repareren maar ik ben in de ban geraakt van dit schitterde materiaal en heb er mijn vak van gemaakt.

Mijn loopbaan in dit mooie vak is begonnen met een korte workshop koperfolie techniek (tiffany) in Vlaardingen vervolgens heb ik in Middelharnis een uitgebreide cursus glas in lood gedaan. Daarna heb ik een korte beroepsopleiding bij AAG, Antwerp Artistic Glass in Wommelgem gevolg.

In 2005 ben ik in Tilburg aan de Postacademiale Masterglass opleiding begonnen. In 2010 ben ik afgestudeerd. Voor deze studie moest ik 2 jaar stage lopen en dat heb ik gedaan in een groot atelier in Zoetermeer.

Na het afronden van mijn studie heb ik aantal grote  projecten gedaan. Een paar uitgelicht: Passage SchiedamSint Jozefschool in Schiedam, Keukenhof Lisse, B &B Elselina Schiedam en ook in opdracht van een groot aantal particulieren.

Om mijn vaardigheden te verbeteren volg ik regelmatig master workshops, bij voorbeeld brandschilderen bij Peliglass en Ellen van Dijk, Fusen en werken aan de brander bij Jan-Hein van Stiphout,  zeefdruk op glas bij het grafisch atelier in Den Bosch, glasbewerking bij Ad van den Hoven in Den Bosch en ik heb twee jaar tekenacademie gevolgd in Arendonk.

Hilvarenbeek

locatie expositie

Wordt binnenkort bekend gemaakt