4c: Gelderstraat 7, Hilvarenbeek

Anna Pestych

schilderkunst

BESCHRIJVING werk

Tekenen komt bij voort uit een innerlijke behoefte. Het kan vergeleken worden met iemand die honger heeft en daarom wil eten. Ik beschouw tekenen en schilderen als een wezenlijk deel van mij. Zonder dat kan ik niet mezelf zijn, ben ik niet compleet. Zolang ik me kan herinneren heb ik altijd getekend.

Het liefst werk ik met olieverf, maar ik gebruik ook materialen als acrylverf, plasticine klei en potlood. Als iets mij aanspreekt wil ik het op papier zetten. Mijn inspiratie haal ik uit afbeeldingen, maar die neem ik nooit een-op-een over. Het is altijd een interpretatie. En mijn droom is mijn toekomstige beroep te verbinden aan kunst. Ik doe mee aan Kunstsafari omdat het een kans biedt om mijn werk aan anderen te laten zien en om interessante mensen te ontmoeten.

Anna Pestych

Biografie

Anna Pestych heeft in de Oekraïne een 4-jarige opleiding gevolgd aan een kunstacademie voor jongeren. Zij verblijft sinds eind 2022 in Nederland. Afgelopen maand mei is Anna geselecteerd voor De Nieuwe Vincent, een talentenprogramma voor 10- tot en met 14-jarigen met een passie voor tekenen. Het programma loopt tot eind 2024 en het doel is dat jongeren zich verder ontwikkelen en een zichtbare groei doormaken. 

Anna exposeert tijdens Kunstsafari samen met Tonke Jansen in Cultuurlokaal de Ketel, Gelderstraat 7 in Hilvarenbeek. Tonke was eerder ook geselecteerd voor De Nieuwe Vincent, nu twee jaar geleden. 

Hilvarenbeek

4: Cultuurlokaal de Ketel

Gelderstraat 7 
Hilvarenbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *