expositie

Bart Smulders

Fotografie

BESCHRIJVING werk

In mijn fotografie probeer ik de essentie van het onderwerp weer te geven. Door niet alleen te registreren, maar te interpreteren. In alledaagse onderwerpen zoek ik de schoonheid die anderen wellicht ontgaan. Door in te zoomen op een onderwerp en te kaderen creëer ik een autonoom, vaak abstract beeld. Lijnen, ritmes en structuren hebben vooral mijn belangstelling, en sinds een aantal jaren is de drone is voor mij een onmisbaar stuk gereedschap om dat tot uiting te brengen. Ik zoek mijn onderwerpen in industrieterreinen, kassencomplexen, dorpskernen en agrarisch gebied. Ik componeer beelden waarin herhalingen een grote rol spelen, en soms zelfs de complete voorstelling bepalen. Schaduwwerking speelt daarbij een belangrijke rol. Naast dronefotografie heb ik duidelijk een fascinatie voor straatfotografie, architectuur en verval in het algemeen.

Bart Smulders

Biografie

Ik ben geboren in Middelbeers (1955) en fotografeer al zo’n 50 jaar. Begin jaren 80 studeerde ik aan kunstacademie Artibus in Utrecht. In mijn werkzame leven ontwierp en vervaardigde ik meubels in opdracht van particulieren en bedrijven. 

Ik ben lid van fotogroep FOMO in Oisterwijk en Moergestel en de Landelijke Groep Dronefotografie van de Koninklijke Fotobond, waarbij ik sinds 2007 ben aangesloten.

Recente exposities: Aviodrome Lelystad (dronefotografie) 2024, Raadhuis voor de Kunst in Velsen 2024, Eckerlyc Hilvarenbeek (solo) 2o23, Kleurenpracht Lisse 2022 en Gemeentehuis Delft 2019.

kunstsafari

locatie expositie

Wordt binnenkort bekend gemaakt