expositie

Egbert Stellinga

Schilderkunst

BESCHRIJVING werk

In de mij omringende natuur, vind ik vele voorbeelden die de moeite waard zijn om te schilderen. Misschien ook omdat ik veel met mensen heb gewerkt, geniet ik er ook van om een portret te schilderen. Beide onderwerpen, de natuur of mensen, en het schilderen daarvan betekenen voor mij een bron van vreugdevolle passie 

Egbert Stellinga

Biografie

Toen ik me serieus bezig ging houden met het edele ambacht, schilderen, heb ik me aangesloten bij de kunstkring, een Tilburgse vereniging voor beeldende kunstenaars. Ik heb daar, onder leiding van verschillende kunstenaars, met vele technieken en materialen leren werken. De belangrijkste ervaringen en herinneringen heb ik aan de lessen van Jan Asselberghs, inmiddels overleden. 

In de manier waarop hij les gaf, nam hij me mee in het leren schilderen vanuit mijn gevoel, emotie. Hij liet mij het verschil in de werking van de linker en rechter hersenhelft ervaren. Ik leerde van hem waar te nemen wanneer ik de overgang maakte naar de rechterhersenhelft waar, in tegenstelling tot de linkerhelft (de ratio), het gevoel en creativiteit overheerst. Eenmaal in die juiste modus verlies ik snel het besef van ruimte en tijd en voel ik me deel van datgene waar ik mee bezig ben. 

Dan ontstaat een bijna magisch proces en gebeurt het wonder zonder dat ik daar, rationeel, controle over heb. 

kunstsafari

locatie expositie

Wordt binnenkort bekend gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *