Atelier: Westerwijk 10 Diessen

Marian van de Sanden

schilderkunst

BESCHRIJVING werk

Al op jonge leeftijd hield ik me bezig met tekenen en schilderen. Zo lang ik me kan herinneren speelt dat een belangrijke rol in mijn leven.

Aanvankelijk ben ik begonnen met het naschilderen van schilderijen van Rembrandt en zijn tijdgenoten. Vooral het spel met het licht sprak me aan. Geleidelijk zijn er vele andere onderwerpen aan bod gekomen zoals portretten landschappen en dieren.

Vier jaar geleden bezocht ik een tentoonstelling van Henk Helmantel in Amsterdam. Zijn stillevens spraken me bijzonder aan waarna ik op zoek ben gegaan naar iemand die mij het oude ambacht zou kunnen leren. Zo kwam ik terecht bij Peter Dillen, een vakman die bovendien de kunst verstaat goed les te geven. Van hem heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Ik werk met olieverf op masonite of linnen. Mijn onderwerpen verzamel ik. Meestal zijn het oude gebruiksvoorwerpen. Nog steeds is het spel met licht een belangrijk onderdeel in mijn schilderij.

De keuze van het onderwerp, de juiste compositie, het kleurgebruik, het gebruik van de ruimte op het doek en de juiste belichting zijn steeds weer bepalend voor een sfeervol schilderij. Naast het schilderen van stillevens houd ik me momenteel ook bezig met het schilderen van dierenportretten,en portretten  hierin werk ik vrij, met veel lossere penseelvoering. De afwisseling houdt het boeiend.

Marian van de Sanden

Biografie

diessen

locatie atelier

Westerwijk 10 
5087 KG Diessen