Torenlaan 4-B Esbeek

Louise van Roij

Schilderkunst

BESCHRIJVING werk

Het bestaat nog dat je tegen bijzondere kunstwerken aanloopt die nog maar pas geleden aan de buitenwereld zijn getoond. Louise van Roij schildert in een collage-stijl. Zij schept een nieuw universum in alle denkbare vormen en in prachtige tinten.

 Haar wereld zweeft als het ware in het heelal of misschien wel kilometers diep in zee. Het is een lieflijke en dynamische wereld en de deining is bijna voelbaar. Maar bovenal straalt het werk rust en sereniteit uit. Sommige elementen zijn haast transparant, lijkend op ultradunne lianen of glassponzen, en bieden zo een doorkijkje naar de voorstelling erachter. Haar lijnenspel is sterk, kleine gedetailleerde en soms goed verstopte afbeeldingen verraden een goed tekenaar.

Het werk is dromerig, poëtisch, verstild en tegelijkertijd vol levensvreugde. Louise van Roij zet met haar werk een handtekening voor een krachtige en eigen stijl. Het is werk dat vraagt om van dichtbij bekeken te worden.

Louise van Roij

Biografie

Al sinds haar kinderjaren is Louise gegrepen door de magie van het potlood. In haar drang om te creëren heeft zij eindeloos veel getekend. In haar tienertijd kreeg zij les in aquarelleren van de bekende illustrator Annie Meussen. Zij volgde een groot aantal cursussen en workshops in binnen- en buitenland. Louise ging zich steeds meer toeleggen op het schilderen, eerst naar de werkelijkheid en sinds een jaar of zeven is haar werk – geïnspireerd door haar docent Janine van Rijswijk van de Werckwinckel – vooral abstract te noemen. Dat is wat haar het beste past.

Haar expositie in Cultureel Centrum Elckerlyc in 2023 was een primeur. Er zijn erg veel van haar schilderijen verkocht die dagen. Er is daarom gekozen voor een tweede expositie tijdens de Kunstsafari-dagen.

Esbeek

locatie atelier

Torenlaan 4-B
5085 NL Esbeek

Het bijzondere van deze locatie is dat dit gebied normaal gesproken niet zomaar toegankelijk is. U ziet dan ook een bordje Verboden Toegang maar voor deze dag is het plein speciaal opengesteld en is de brandtoren toegankelijk. Dus laat u niet afschrikken door het bordje, u bent tijdens de Kunstsafari van harte welkom in de prachtige Brandtoren van Landgoed de Utrecht.