expositie

Piet Kuijpers

Schilderkunst

BESCHRIJVING werk

Ik voel mij het meest aangetrokken door de natuur in al haar facetten. Het tekenen en schilderen van bloemen, planten en landschappen vind ik boeiend.

Het is vooral de kleurenrijkdom die me aanspreekt. Bij aquarel is het spelen met pigment en water de ultieme weg naar het uiteindelijke schilderij.

Bij het maken van een portret vind ik de emotie vaak belangrijker dan de perfecte gelijkenis. Ook olie en acryl vind ik boeiend om mee te werken.

piet Kuijpers

Biografie

Al van jongs af aan was tekenen en kleuren blijkbaar mijn eerste stap naar het grotere werk. Reeds op de lagere school kregen mijn tekeningen een plaatsje achter het raam van de boekenkast. Gelukkig hadden we bij de opleiding op de Kweekschool een enthousiaste en kundige tekenleraar, die uiteindelijk de stimulans is geweest voor mijn latere hobby. Heel wat schoolborden volgetekend en gekleurd. Ik heb geen kunstacademie gevolgd, ook niet de academie in Arendonk, maar ik heb wel les gehad van goede kunstenaars. Tijdens mijn onderwijsbaan ( directeur basisonderwijs) had ik niet veel tijd om te schilderen, maar na mijn pensionering des te meer.

kunstsafari

locatie expositie

Wordt binnenkort bekend gemaakt