Atelier: Biestsestraat 28 Biest-Houtakker

Quirijne de Kok

schilderkunst

BESCHRIJVING werk

Het werk van Quirijne de Kok (1961) kenmerkt zich door een vrije toets die haar geestelijke onafhankelijkheid reflecteert. Het werk, dat veel uit portretten en figuratieve tekeningen bestaat laat een groot gevoel en empathie voor het menselijke zien. Het kleurgebruik is fijnzinnig en emotioneel.  Het getuigt van een meesterschap over kleur en vorm dat bescheiden en treffend effectief wordt gebruikt. 

Haar diepe connectie met de natuur laat zich zien in haar andere, textielgerichte, werk. Haar affiniteit met kleuren, texturen en de ongebreidelde vormenfantasie die de natuur bij haar oproept.

2024, Frank Anderson, beeldend kunstenaar.

Ode aan het beleven van de prachtige natuur waarvan wij deel uitmaken.

Op dit moment werk ik op papier met waterverf of Japanse/Chinese inkt en penselen. Heldere lijnen, een enkele kleurvlek. Snelle, luchtige schetsen. De onderwerpen zijn mensen,  in korte poses, en ook dieren en ander moois uit de natuur.

Het gaat mij niet om de gelijkenis maar om de essentie en de beleving.

In mijn atelier heb ik de mogelijkheid om te tuften weer opgebouwd. Ook ga ik verder met mijn werk en onderzoek in mixed media. Textiele materialen, natuurvezels, papier, wieren.  Ik hoop dat daar mooie werken ontstaan waarin het textiele denken en het schilderen bij elkaar komen. 

Alles met een vleugje Wabi Sabi uit de Japanse filosofie: de schoonheid van het imperfecte, het natuurlijke verval en de eenvoud.

Ik ben geboren in een off grid atelierhuis. Om ons heen insecten, vogels, bloemen, donker bos, zomerse korenvelden. Daar is de verbondenheid met de natuur ontstaan. 

Quirijne de Kok

Biografie

Na mijn opleiding Beeldende Kunst/Docent in Tilburg begon ik een Handtuft Atelier Vloertapijten.  De tapijten die ik in opdracht maakte zijn in het bezit van instanties in binnen en buitenland, design labels en particulieren.

Sinds 20 jaar maak ik portretten in opdracht. Olieverf, acryl en tekeningen. Deze werken zijn in particulier bezit.

Andere activiteiten: 

Requisiten, kostuums, decors voor theater en ballet. 

Hoeden, o.a. expositie Chapeau, chapeaux!  Rijksmuseum.

Onderzoek naar werken met natuurlijke materialen zoals papierpulp, algen, hennep: Exposities Land Art Brabant

Docent tekenen, schilderen en textiel in het MBO onderwijs. 

Educatie en museumdocent Design Museum Den Bosch. 

Biest-Houtakker

locatie atelier

Biestsestraat 28 
5084 HE Biest-Houtakker