expositie

Ria Bernards 

MODE - HOEDEN

beschrijving werk

Jij zoekt een hoed die past bij jouw identiteit, een look met de juiste uitstraling.

Ria maakt bijzondere hoeden specifiek naar jouw wensen, jouw imago voor de perfecte look en feel.  Een hoed is net zo belangrijk voor je outfit als schoenen, sjaals en sieraden. Ze maken jouw outfit en uitstraling bijzonder, uniek en compleet. Zo ben je van top tot teen perfect gekleed en laat je zien wie jij bent!

Kleur, materiaal en vorm, worden op jouw maat én voor jouw gelegenheid afgestemd op elkaar. Een hoed is een bijzondere persoonlijke toevoeging die jou uniekheid ondersteund. Samen ontdekken wij welk ontwerp jou siert!

ria Bernards

Biografie

Ria is opgeleid tot Beeldend Docent Textiele Werkvormen en Tekenen (TeHaTex). Daarnaast volgde ze een 2e opleiding in Detailhandel Textiel (Detex). Voor meer vakkennis dook ze de diepte in met een opleiding tot Docent Modevak waarbij naast maatkleiding ook het hoedenvak tot de mogelijkheden behoorde. Dat resulteerde in haar Hoedenatelier Ridesign. Maatwerk kleding wil je graag complementeren met passende accesoires. Een hoed kan daarbij niet ontbreken.

Als lid van de Nederlandse Hoedenverening (NHV) volgt ze regelmatig vakdagen o.a. bij de bekende hoedenontwerpster Marianne Jongkind.
Ria kiest graag vrij haar materialen voor de ontwerpen die ze maakt. Dat kunnen de traditionele materialen zijn als Haarvilt, Sinemay en Buntal en veren, maar haar uitdaging zit vooral in het vinden van unieke materialen buiten het hoedenvak om daar decoratieve hoofddecoratie van te maken. Zelf vilt maken, kerstversieringselementen omvormen, vlies uit het bloemschikvak, Ria zoekt graag naar unieke materialen om toe te passen. 

Naast haar werk als hoedenmodist is Ria ook Beeldend docent in Tekenen, Schilderen, Beeldhouwen, Vilten en maakt zij onder de naam Ridesign, ontwerpen voor interieur, met name voor herbestemmingen van Boerderijen.

kunstsafari

locatie expositie

Wordt binnenkort bekend gemaakt