26: Buitenhof 

26: Buitenhof 

26: Buitenhof

Esbeekseweg 6
Hilvarenbeek

EXPOSITIE

Klik voor meer informatie over de exposerende kunstenaars:

EXTRA’S

Emmanuel Naaijkens vertelt over de kunst van het Kunst verzamelen om 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur.

Luister zondag hoe het gezelschap Mommers4 zich heeft laten inspireren door het begrip ‘overdaad’ om 12:30, 13:30, 14:30, 15:30 en 16:30 uur

 

kunstpraatje

Kunst verzamelen

Ben je uitgekeken op reproducties aan de muur en wil je nu wel eens dat een echt schilderij van een echte kunstenaar de wand van je huiskamer siert? Of wil je misschien je zelfs heel voorzichtig een collectie opbouwen? Hoe pak je dat aan?

Emmanuel Naaijkens begon vijftien jaar geleden met de koop van schilderijen, grafisch werk en sculpturen. Niet als belegging en zeker niet om er rijk van te worden, maar gewoon om van zijn aangekochte kunst te kunnen genieten. Hij legt beknopt uit hoe hij zijn eerste schilderij aankocht en er langzaam een eclectische collectie ontstond. Zijn speurtocht voert hem naar websites als Catawiki en soms naar een veiling, galerie of de kunstenaar zelf. Maar de Sotheby’s en Christie’s van deze wereld laat hij links liggen: daar draait het vooral om het geld, krankzinnig veel geld. 
 
Over Emmanuel Naaijkens 
 
Emmanuel Naaijkens (Hilvarenbeek 1954) werkte tot 2010 in diverse redactionele functies bij het Brabants Dagblad. Daarna was hij tien jaar zelfstandig onderwijsjournalist. Hij is nu onbezoldigd hoofdredacteur van de website Brabant Cultureel.nl  Als redacteur schrijft hij over theater, dans, muziek, literatuur, beeldende kunst en geschiedenis. Emmanuel schreef de begeleidende tekst van ‘Brabantse Heerlijkheden’, een boek met aquarellen van beeldende kunstenaar Peter van Tilburg. Hij is betrokken bij diverse maatschappelijke initiatieven. 
Muziek zondag 22 september

MOMMERS4

Op zondag 22 september speelt Mommers4 bij Buitenhof

Mommers4 bestaat nu acht jaar. in die tijd hebben de leden tegen de 20 grotere en kleinere producties gemaakt. Vaak begint het bij een tekst of een schrijver of een gedachte. Bij de uitwerking worden muziek en beeld daaraan toegevoegd. We doen alles zelf, als collectief.

Voor Kunstsafari op zondag 22 september hebben we een kort programma samengesteld, geïnspireerd op het begrip ‘overdaad’. We zullen dat in de loop van de dag verschillende keren ten gehore brengen.

Uit het gedicht ‘Een rijk leven’ (Fons Mommers, 2024):
geef mij maar de nutteloosheid van één gedicht 
de geheimzinnige cirkelgang van 
jong en oud van dood en leven  
zin en onzin in het kort belicht

Fons Mommers, composities en piano
Cor Links, slagwerk en techniek 
Johan Pols, voordracht en zang
Paul Hoogenboom, klarinet en e-klarinet

Hilvarenbeek

26: Buitenhof

Esbeekseweg 6
Hilvarenbeek