Atelier: Glennstraat 22 Hilvarenbeek

Hennie Vester 

Keramiek

BESCHRIJVING werk

Terugkijkend zie ik de verandering in mijn werk. Eerst nog echt volgens het boekje en aardse kleuren, tot ik een leraar kreeg die  dingen tegen me zei als: werk eens wat losser, wat wulpser, gebruik eens wat meer kleur, laat je handen het werk maar doen en volg dat maar.

Dat heeft veel invloed gehad, ik kreeg steeds meer lol in al die kleuren  en vrijere vormen, mijn eigen bedenksels…Het heeft me vrijer gemaakt. Ik maak graag uitvergrotingen van kleine dingen, snoepjes, madeliefjes in alle maten en vazen waar de bloemen al inzitten. Zo worden het geen gebruiksvoorwerpen maar objecten die zichzelf zijn, en door zo te werken kom ik steeds op nieuwe ideeen.

Hennnie vester

Biografie

Tijdens een cursus handenarbeid werd ik al jong verliefd op klei. Als ik aan het werken was leek het wel of ik in een andere wereld was, ik vergat alles om me heen, zo gefocust was ik. Ik wist: dat moet ik blijven doen. Tijdens en na de Sociale Academie, (Sociaal Cultureel Werk met specialiteit Groepswerk), kwam ik overal bij instellingen keramiekovens tegen, waar niemand iets mee deed. Dat ben ik toen maar gaan doen en van het een kwam het ander.

De klei zocht mij even hard als ik de klei zocht. Zo volgde ik allerlei cursussen, lessen in glazuurtechnieken, workshops en ik gebruikte dat ook in mijn werk in clubhuizen en vormingscentra. Na 5 jaar draailessen ben ik met opbouwen met klei begonnen, dat beviel me erg goed en dat doe ik nog steeds het liefst. Vanaf 1975 heb ik 35 jaar les gegeven bij de Werckwinckel in Hilvarenbeek. Ik heb heel lang lessen gevolgd op het Duvelhok in Tilburg, en na de sluiting ben ik meer voor mezelf gaan werken. Gedurende al die tijd heb ik diverse keren geëxposeerd.

Ik moet altijd wat klei  in de buurt hebben, zelfs in de vakantie neem ik een bakje met wat klei mee. Ik word er gelukkig van……

Hilvarenbeek

locatie atelier

Glennstraat 22 
5081 TK Hilvarenbeek 

Er is een parkeerterrein voor mijn deur. Per auto is mijn adres het best te bereiken door op de Tilburgseweg de afslag sportpark Roodloop te nemen. Er is een klein bruggetje richting de Glennstraat.