Valentina Tereshkovastraat 35 Hilvarenbeek

Louis de Groot

Tekenkunst - schilderkunst - keramiek

BESCHRIJVING werk

Bij het teken- en schilderwerk ga ik uit van het realisme. Bij de olieverven staat de mens en de natuur centraal. In mijn aquarellen speelt de natuur een belangrijke rol.

Het tekenen met de buispen is ideaal om gedetailleerd mooie plekjes in een stad of dorp vast te leggen. Houtskool is heel geschikt om een treffend portret te maken.

Ik vind het een uitdaging om in een serie een bepaald thema uit te werken. Zo ontstonden de series ‘Het levenseind’ en ‘Briefwisseling’ in olieverf, de Oisterwijkse vennen in aquarel én de Petruskerk in Hilvarenbeek en de Begijnhoven in de Nederlanden met ruim 100 tekeningen in inkt. 

Het boetseerwerk leent zich prima voor meer kleurrijke en decoratieve vertalingen van een thema in grote muurplastieken. In de gemeente Hilvarenbeek zijn er een zestal te vinden, onder andere het oorlogsmonument en het monument voor de geboorte overleden kind in Diessen. 

Louis werkt in opdracht voor zowel particulieren als verschillende maatschappelijke organisaties.

 

louis de groot

Biografie

Leraar basisonderwijs, intern begeleider met specialismen gedragsproblemen, beelddenken en hoogbegaafdheid  

Leraar M.O. Handvaardigheid met onderdelen keramiek en tekenen/schilderen.

Schilderen 2 jaar cursus gevolgd bij Ans Markus.

Als beeldend kunstenaar nu 50 jaar actief. Ruim 45 jaar actief als cursusleider tekenen en schilderen.

Publicatie: Boek Begijnhoven in de Nederlanden. Het beschrijft het ontstaan, de geschiedenis en de ontwikkelingen en de neergang van de begijntjes en hun hoven in Nederland, België en Noord-Frankrijk. Meer dan honderd  pentekeningen van nog bestaande hoven illustreren het geheel.

Hilvarenbeek

locatie atelier

Valentina Tereshkovastraat 35
5081 GB Hilvarenbeek